Monday, 25 November 2013

HIANG TEXT AKU ?

adoiiii , semalam aku tengah membluetoothkan lagu2 kepada adek aku , sambil aku bluetooth aku dengar lagu and sembang nan jiran aku , tiba-tiba dengaq bunyi msj , cheq taleyh lha nak on mesej tu , sebab tgh bluetooth , tapi 10 mnet lepas tu ada lagi mesej , sebab yang mesej first aku tak balas , aku bukak-bukak , daripda dy , hah!!!! tekejut cheq ,,, dy tnya , 

dy : hang bengang kat aq ka ?
dy : kalau bengang dkt aku , aku mnta maaf sekali lagi
aku :nie spa nth ? silap 6ber kod ?(dh aq dh dlete 6ber dy)
dy:takpalah , org ikhlas mnta maaf
aku : owh , kau kah ? ta bengang pun , buad apa nk bengang , dah tak penah kenai pun , and hang pun dah tamaw dengaq kawan-kwan cita apa-apa psai aku dah , aku tapa , aku sorang yang penyabaq(xdakniatnakriak)walaupn ada lha orng y dok mgta psai aku and dah tamaw dengaq pasai aku , tapi aku boleyh jaa lagi maafkan org 2 ..
dy:bkn tamaw dengaq , takmau kes hari tu panjang jaa, hadoihh , okay lha , tak mau ckp apa dah , good luck taon depan ., aku mnta maaf 
aku : oowwhh , klau cm tu , sory lha , aku salah faham pulak , x pa , x pnjg dah kes ary 2 , thanks , gud luck jgk , and smoga bahagia nan awek unx tu 
dy :tak dak dah mak we2 , spm taon dpn , lpas tu sambung belajar  , lps tu kut pikiaq mk we2 ni
aku : so , aku nak tegaskan dekat sini , nak tegaskan balik psai ary 2.. wlaupun hang tamaw dengaq and unx dh penah degaq , memang suka dekat hang , tapi aku tamaw pon dekat hang , sebab hang dok sefelda denagn aku , so , jangan pkiaq sagt  yang aku nie nak ad something nan unx , kay ? kalau aku nak couple , dah lama dah aku couple , tapi tamaw lha pecah rekod kan ? kay ?
dy : okay , jangan text panjang2 sangat , aku bukan baca habeh pon kadang-kadang tu , tak pa , ikut suka hang lha , aku tak kesah . . (*mstyunxtaklaratbaca)(padanmukaunx)
aku: k lha , jangan text aku dah lepas nie weyh , bye
dy : okay~~

haha , mcm lawak saja , sory kalau aku kongsi dekat sini  , sebab aku tataw nak kongsi dengan sapa , kawan -kawan pun kadang -kadang ada yang jenis tikam belakang , byee...

created by: ribenasiraporen/nazaratulnadia


Saturday, 23 November 2013

sey hang HASANAH ! hihi



hello ~~ wallaallaweyhh ,, nie nak story sikit pasai kemaqen , aku ngan kawan aku nak keluar meronda , besa lha ronda-ronda keliling felda , tiba-tiba , minyak moto hbeh,, baru jaa cadang nak p amek kaan aku dulu iaitu HASANAH , ingat nak p amek dy dulu baru nak bubuh minyak , tengok-tengok dah habeh sebelum samapi waktunya , GABRAAA!! kol kawan aku , NISHA , tapi dy tadak moto pulak dah , adeq dy nek ,. TINGGG!! (aceceymcmbriliantsangatotakaqnie ?) terlintas dekat fikiran aku nak minta tolong dekat ALIF IZHAM a.k.a AM ,, kol lha dy , ta angkt , tapa-tapa ,. cuba lagi , kol kali ke-2 , alhamdulillah , dy angkat , cita lha dekat dy apa dh jadi , and then, dy cakap , hang tunggu sat , yess!! dy tolong kita sanah .. 5 mnit kmudian , sampai lha sahabat kami nie , pada awalnya , dy nak tolak moto kami ke kedai minyak , tapi malu kowt!! selamat lha dy soraang yang cerdek ,. bawak botol , bagi duet , dy pon pi lha boh minyak , dy kta , selamat ampa kol awai sikit jaa, kalau tak , malu lha kami dekat situ , dy nak p men futsal , tiap -tiap petang dy men , dah lha dy kta dy tak laqat , pas 2 disusahkan pulak kami dekat dy , tapa-tapa AM apa-apa pun hang dah tolong kami dua , lepas 2 , dy lha tplong masukkan minyak ke dalam tangki moto aku , tumpah ckit , tapa lha,, janji ada minyak ,, thanks AM ,,

nie nak tunjuk sikit muka budak yang ajak aku keluar ronda2..
 nie pulak AM , dy dah tolong kami .. thankss lot

kay lha , ada banyak keja lagi ni , cuma nak post nie jaa..
babaipapai..

#nazaratulnadiaribenasiraporen

Wednesday, 20 November 2013

HIANG INGAT AKU NAK SANGAT DEKAT HIANG

haiii ,, aq penat lha kawan dengan hang , hang ta kan yang aku nie suka dekat hang , tapi tak bermakna aku nak jadikan hang tu sebagai teman hidup aku , ieeshh , plis lha kalau aku nak jadikan hang sebagai teman aku , aku tamaw lha sat lagi rosak pulak persahabatan kita yang tak berapa nak elok dh sekarang nie , hang nak tambah burokkan keadaan lagi , anggap jaa kita nie tak pernah kawan , kan senang , aku dah bayaq balik dah segala kredit hang yang habeh waktu hang dok mesej ngan aku ,, memang la tak seberapa pun aku topup dekat hang tu , tapi terima jaa lha walaupun RM 10 jaa ,, nanti aku ada duit aku topup dekat hang lagi noh , apa-apa pun thanks sebab maseh anggap aku nie kawan hang lagi , hahaha , sesuatu cerita yang sangat funny bagi aku bila hang cakap dekat kawan kita supaya aku jangan kacau hang lagi sebab hang dah ada mak we , haha , selama nie hang taw aku suka hang , hang engat aku ada hati nak buat hang sebagai kekaseh hati ka ?? no lha !!! haha , aku dah pesan dah dekat hang supaya , jangan kutuk aku dah lepas nie, lepas tu satu lagi , jangan dok angkut geng noh kalau nak mengata dekat aku , haha , agak lawak bila aku baca mesej hang dengan kawan kita , hang kata dekat aku , tak kesah lha woii , lepas nie kalau kita jumpa , memang aku habaq siap siap lha noh , aku memang tak pernah ada kawan sebelum nie yang bernama  _______________________________________________...aku tak kesah dah lha dekat hang , hang engat aku nie jenis orang yng nak COUPLE , kalau aku nak , dari dulu lagi aku dah couple, tapi bukan jenis aku lha , btw thanks sebab sudi bersahabat dengan aku selama nie ,, haha... aku tamaw pon semua nie berlaku , hang engat tu ,and satu lagi , aku tamaw pon kenai dengan hang , tapi dah terkenal , pasrah sajalah,, okay lha , akupon ada banyak qeja lagi aku nak kena buad , bye2..



#saja aku bagi tulisan nie besar..
*ribenasiraporen,(nazaratulnadiarosni)

HIANG INGAT AKU NAK SANGAT DEKAT HIANG

haiii ,, aq penat lha kawan dengan hang , hang ta kan yang aku nie suka dekat hang , tapi tak bermakna aku nak jadikan hang tu sebagai teman hidup aku , ieeshh , plis lha kalau aku nak jadikan hang sebagai teman aku , aku tamaw lha sat lagi rosak pulak persahabatan kita yang tak berapa nak elok dh sekarang nie , hang nak tambah burokkan keadaan lagi , anggap jaa kita nie tak pernah kawan , kan senang , aku dah bayaq balik dah segala kredit hang yang habeh waktu hang dok mesej ngan aku ,, memang la tak seberapa pun aku topup dekat hang tu , tapi terima jaa lha walaupun RM 10 jaa ,, nanti aku ada duit aku topup dekat hang lagi noh , apa-apa pun thanks sebab maseh anggap aku nie kawan hang lagi , hahaha , sesuatu cerita yang sangat funny bagi aku bila hang cakap dekat kawan kita supaya aku jangan kacau hang lagi sebab hang dah ada mak we , haha , selama nie hang taw aku suka hang , hang engat aku ada hati nak buat hang sebagai kekaseh hati ka ?? no lha !!! haha , aku dah pesan dah dekat hang supaya , jangan kutuk aku dah lepas nie, lepas tu satu lagi , jangan dok angkut geng noh kalau nak mengata dekat aku , haha , agak lawak bila aku baca mesej hang dengan kawan kita , hang kata dekat aku , tak kesah lha woii , lepas nie kalau kita jumpa , memang aku habaq siap siap lha noh , aku memang tak pernah ada kawan sebelum nie yang bernama  _______________________________________________...aku tak kesah dah lha dekat hang , hang engat aku nie jenis orang yng nak COUPLE , kalau aku nak , dari dulu lagi aku dah couple, tapi bukan jenis aku lha , btw thanks sebab sudi bersahabat dengan aku selama nie ,, haha... aku tamaw pon semua nie berlaku , hang engat tu ,and satu lagi , aku tamaw pon kenai dengan hang , tapi dah terkenal , pasrah sajalah,, okay lha , akupon ada banyak qeja lagi aku nak kena buad , bye2..
*ribenasiraporen,(nazaratulnadiarosni)