Saturday, 28 December 2013

SEKOLAH SEASON 5

 woollaaa ... wollla ,,, wahaha ,, hye peepss ! long time no see ~~ haha , haiii~ dah nak sekolah dah kan ? macam tak panjang jaa cuti tahun nie ,, pejam celik , and terus pejam celik lagi ! dah nak start dah tahun baru and season baru untuk aku and da geng ,, haha ,, sekolah tahun 2014 merupakan tahun yang agak sukar untuk kami , okayhh , fine ,, awai tahun , mesti nak kena handle mesyuarat bebagai , lepas tu masuk pulaak sukaaann ? tobat waaaa kami semua terkena handle ,, haoiyyaaiihh .. amacam pulak lha sekolah kali nie kan ? dah nak kena duduk periksa yang agak besar ESSSPIEEYEEMM a.k.a SPM time ,, mampuss sudaa. .. dah lha yang tu satu hal , lepas tu , tahun nie kitaorang terkena campur kelas pulak dah dengan geng2 lelaki .. AlMaklumlha ,, tahun depan , budak laki yang dilahirkan pada tahun 1997 yang still stay dekat MMPS hanya ada 9 orang ? ! nak buat gena lagi ! dirombakkan kelas and tercampur , tak paa~ hope dapat lha study dengan lebih okay ~ kan nak SPM dah ,, kalau result tak elok .. tak bessttt lha .. sekarang nieyh , aku memang tak berani janji nak tinggalkan dunia blogger,facebook , twitter and other ,, tamaw lha sat gi janji-janji aku tu termakan diri aku pulak ,,. hurmm ,, BTW .. sepanjang cuti nie dah macam2 benda yang aku dah laksanakan .. first of all .. aku dah dapat pergi trip dengan member2 aku yg dkt MMPS tu .. kami pi MELAKA AND KEYELLL ~ hihi .. best lha .. bukan senang nak dapat jalan- jalan dengan kawan-kawan selalu macam nieyh .. 

nie waktu kami main2 dekat telaga HANG TUAH .. haha .. 


 nie time kami tunggu zoo tu nak bukak , maklum lha , kami sampai awai sangat , *padahaltakawalmanapuns*

 boring kami kian melanda ... !~~ tapi setelah tu , kami dah buleyh dah masuk dalam zoo .. 

so kami dalam perjalanan nak balik pulak ~~


kitaorang nak balik homestay lha ,, bukan nak balik kedah lagi..


haha  , nie baru time kami semua nak balik kedah ,, 

lepas aku balik sini jaa , aku ada jumpa dengan kawan-kawan lama , and kami rancang untuk adakan BBQ  , alhamdulillah , berjalan pada tanggal 19/12/2013 , walaupun kawan2 yg hader tahun nieyh tak seramai tahun lepas , thanks lha dekat 
MUHAMMAD AMIRUL HAFIZAN
MUHAMMAD ZULHELMI
MUHAMMAD AKMAL
MOHD SYAMSUL
MUHAMMAD AMIRUL 
NOR SUHAIDA
NOOR KHAIRUNNISA
NAJWA
AMALISA
AINURHANA
ISMA IZZATEE
NURUL HASANAH ..
depa dapat jugak mai walaupun yang lain2 tuh tak dapat mai , sory lha ,, tadak gambaq , sebab malam nie , hasanah tak bawak kamera dy , fon puns masing2 tadak flash .. hurrm~ 
lepas kami makan2 , pakat2 kemas and balik -- 

ANOTHER DAY -- si minah yang rindukan aku nieyh ,, (norsuhaidaandnurulhasanah) depa mai rumah aku , padahal , aku puns belum mandi lagi , sebab baru balik kenduri , kami sembang2 (bukananyamketupatkay?) and kami ada snap some pics.. haha..


okay ! done lha kod ! petang nieyh , kami nak keluar lagi jejalan dekat keliling felda kami yang terindah nie , sebab ramai kawan2 dah pakat2 nak balik hostel masing2 ,.. hope tahun 2014 merupakan tahun yang tidak membebankan para pelajar yang dilahirkan pada 1997 lha noh ,, i`m candidate for my espiyemm ~~ see you later my readerssssss... hihihihi... 


PRAY FOR US FOR OUR SPM

Monday, 25 November 2013

HIANG TEXT AKU ?

adoiiii , semalam aku tengah membluetoothkan lagu2 kepada adek aku , sambil aku bluetooth aku dengar lagu and sembang nan jiran aku , tiba-tiba dengaq bunyi msj , cheq taleyh lha nak on mesej tu , sebab tgh bluetooth , tapi 10 mnet lepas tu ada lagi mesej , sebab yang mesej first aku tak balas , aku bukak-bukak , daripda dy , hah!!!! tekejut cheq ,,, dy tnya , 

dy : hang bengang kat aq ka ?
dy : kalau bengang dkt aku , aku mnta maaf sekali lagi
aku :nie spa nth ? silap 6ber kod ?(dh aq dh dlete 6ber dy)
dy:takpalah , org ikhlas mnta maaf
aku : owh , kau kah ? ta bengang pun , buad apa nk bengang , dah tak penah kenai pun , and hang pun dah tamaw dengaq kawan-kwan cita apa-apa psai aku dah , aku tapa , aku sorang yang penyabaq(xdakniatnakriak)walaupn ada lha orng y dok mgta psai aku and dah tamaw dengaq pasai aku , tapi aku boleyh jaa lagi maafkan org 2 ..
dy:bkn tamaw dengaq , takmau kes hari tu panjang jaa, hadoihh , okay lha , tak mau ckp apa dah , good luck taon depan ., aku mnta maaf 
aku : oowwhh , klau cm tu , sory lha , aku salah faham pulak , x pa , x pnjg dah kes ary 2 , thanks , gud luck jgk , and smoga bahagia nan awek unx tu 
dy :tak dak dah mak we2 , spm taon dpn , lpas tu sambung belajar  , lps tu kut pikiaq mk we2 ni
aku : so , aku nak tegaskan dekat sini , nak tegaskan balik psai ary 2.. wlaupun hang tamaw dengaq and unx dh penah degaq , memang suka dekat hang , tapi aku tamaw pon dekat hang , sebab hang dok sefelda denagn aku , so , jangan pkiaq sagt  yang aku nie nak ad something nan unx , kay ? kalau aku nak couple , dah lama dah aku couple , tapi tamaw lha pecah rekod kan ? kay ?
dy : okay , jangan text panjang2 sangat , aku bukan baca habeh pon kadang-kadang tu , tak pa , ikut suka hang lha , aku tak kesah . . (*mstyunxtaklaratbaca)(padanmukaunx)
aku: k lha , jangan text aku dah lepas nie weyh , bye
dy : okay~~

haha , mcm lawak saja , sory kalau aku kongsi dekat sini  , sebab aku tataw nak kongsi dengan sapa , kawan -kawan pun kadang -kadang ada yang jenis tikam belakang , byee...

created by: ribenasiraporen/nazaratulnadia


Saturday, 23 November 2013

sey hang HASANAH ! hihi



hello ~~ wallaallaweyhh ,, nie nak story sikit pasai kemaqen , aku ngan kawan aku nak keluar meronda , besa lha ronda-ronda keliling felda , tiba-tiba , minyak moto hbeh,, baru jaa cadang nak p amek kaan aku dulu iaitu HASANAH , ingat nak p amek dy dulu baru nak bubuh minyak , tengok-tengok dah habeh sebelum samapi waktunya , GABRAAA!! kol kawan aku , NISHA , tapi dy tadak moto pulak dah , adeq dy nek ,. TINGGG!! (aceceymcmbriliantsangatotakaqnie ?) terlintas dekat fikiran aku nak minta tolong dekat ALIF IZHAM a.k.a AM ,, kol lha dy , ta angkt , tapa-tapa ,. cuba lagi , kol kali ke-2 , alhamdulillah , dy angkat , cita lha dekat dy apa dh jadi , and then, dy cakap , hang tunggu sat , yess!! dy tolong kita sanah .. 5 mnit kmudian , sampai lha sahabat kami nie , pada awalnya , dy nak tolak moto kami ke kedai minyak , tapi malu kowt!! selamat lha dy soraang yang cerdek ,. bawak botol , bagi duet , dy pon pi lha boh minyak , dy kta , selamat ampa kol awai sikit jaa, kalau tak , malu lha kami dekat situ , dy nak p men futsal , tiap -tiap petang dy men , dah lha dy kta dy tak laqat , pas 2 disusahkan pulak kami dekat dy , tapa-tapa AM apa-apa pun hang dah tolong kami dua , lepas 2 , dy lha tplong masukkan minyak ke dalam tangki moto aku , tumpah ckit , tapa lha,, janji ada minyak ,, thanks AM ,,

nie nak tunjuk sikit muka budak yang ajak aku keluar ronda2..
 nie pulak AM , dy dah tolong kami .. thankss lot

kay lha , ada banyak keja lagi ni , cuma nak post nie jaa..
babaipapai..

#nazaratulnadiaribenasiraporen

Wednesday, 20 November 2013

HIANG INGAT AKU NAK SANGAT DEKAT HIANG

haiii ,, aq penat lha kawan dengan hang , hang ta kan yang aku nie suka dekat hang , tapi tak bermakna aku nak jadikan hang tu sebagai teman hidup aku , ieeshh , plis lha kalau aku nak jadikan hang sebagai teman aku , aku tamaw lha sat lagi rosak pulak persahabatan kita yang tak berapa nak elok dh sekarang nie , hang nak tambah burokkan keadaan lagi , anggap jaa kita nie tak pernah kawan , kan senang , aku dah bayaq balik dah segala kredit hang yang habeh waktu hang dok mesej ngan aku ,, memang la tak seberapa pun aku topup dekat hang tu , tapi terima jaa lha walaupun RM 10 jaa ,, nanti aku ada duit aku topup dekat hang lagi noh , apa-apa pun thanks sebab maseh anggap aku nie kawan hang lagi , hahaha , sesuatu cerita yang sangat funny bagi aku bila hang cakap dekat kawan kita supaya aku jangan kacau hang lagi sebab hang dah ada mak we , haha , selama nie hang taw aku suka hang , hang engat aku ada hati nak buat hang sebagai kekaseh hati ka ?? no lha !!! haha , aku dah pesan dah dekat hang supaya , jangan kutuk aku dah lepas nie, lepas tu satu lagi , jangan dok angkut geng noh kalau nak mengata dekat aku , haha , agak lawak bila aku baca mesej hang dengan kawan kita , hang kata dekat aku , tak kesah lha woii , lepas nie kalau kita jumpa , memang aku habaq siap siap lha noh , aku memang tak pernah ada kawan sebelum nie yang bernama  _______________________________________________...aku tak kesah dah lha dekat hang , hang engat aku nie jenis orang yng nak COUPLE , kalau aku nak , dari dulu lagi aku dah couple, tapi bukan jenis aku lha , btw thanks sebab sudi bersahabat dengan aku selama nie ,, haha... aku tamaw pon semua nie berlaku , hang engat tu ,and satu lagi , aku tamaw pon kenai dengan hang , tapi dah terkenal , pasrah sajalah,, okay lha , akupon ada banyak qeja lagi aku nak kena buad , bye2..



#saja aku bagi tulisan nie besar..
*ribenasiraporen,(nazaratulnadiarosni)

HIANG INGAT AKU NAK SANGAT DEKAT HIANG

haiii ,, aq penat lha kawan dengan hang , hang ta kan yang aku nie suka dekat hang , tapi tak bermakna aku nak jadikan hang tu sebagai teman hidup aku , ieeshh , plis lha kalau aku nak jadikan hang sebagai teman aku , aku tamaw lha sat lagi rosak pulak persahabatan kita yang tak berapa nak elok dh sekarang nie , hang nak tambah burokkan keadaan lagi , anggap jaa kita nie tak pernah kawan , kan senang , aku dah bayaq balik dah segala kredit hang yang habeh waktu hang dok mesej ngan aku ,, memang la tak seberapa pun aku topup dekat hang tu , tapi terima jaa lha walaupun RM 10 jaa ,, nanti aku ada duit aku topup dekat hang lagi noh , apa-apa pun thanks sebab maseh anggap aku nie kawan hang lagi , hahaha , sesuatu cerita yang sangat funny bagi aku bila hang cakap dekat kawan kita supaya aku jangan kacau hang lagi sebab hang dah ada mak we , haha , selama nie hang taw aku suka hang , hang engat aku ada hati nak buat hang sebagai kekaseh hati ka ?? no lha !!! haha , aku dah pesan dah dekat hang supaya , jangan kutuk aku dah lepas nie, lepas tu satu lagi , jangan dok angkut geng noh kalau nak mengata dekat aku , haha , agak lawak bila aku baca mesej hang dengan kawan kita , hang kata dekat aku , tak kesah lha woii , lepas nie kalau kita jumpa , memang aku habaq siap siap lha noh , aku memang tak pernah ada kawan sebelum nie yang bernama  _______________________________________________...aku tak kesah dah lha dekat hang , hang engat aku nie jenis orang yng nak COUPLE , kalau aku nak , dari dulu lagi aku dah couple, tapi bukan jenis aku lha , btw thanks sebab sudi bersahabat dengan aku selama nie ,, haha... aku tamaw pon semua nie berlaku , hang engat tu ,and satu lagi , aku tamaw pon kenai dengan hang , tapi dah terkenal , pasrah sajalah,, okay lha , akupon ada banyak qeja lagi aku nak kena buad , bye2..
*ribenasiraporen,(nazaratulnadiarosni)

Thursday, 31 October 2013

MENGENALI BIODATA IBLIS



NAMA : IBLIS LAKNATULLAH
TAHUN KELAHIRAN : BERMULA DARI KEENGANAN SUJUD KEPADA NABI ADAM     
                           A.S
STATUS DIRI : FASIK KELAS PERTAMA
AGAMA : KUFUR
TEMPAT TINGGAL DI DUNIA : HATI-HATI MEREKA YANG LALAI
TMPT TGGAL DI AKHIRAT :  NERAKA JAHANAM
KAWASAN  : SETIAP TEMPAT YG DIDALAMNYA TIADA USAHA UTK MENGINGATI      
                ALLAH
ARAH PERJALANAN : TIADA ARAH DAN BENGKANG BENGKOK
ISTERI DI DUNIA:SETIAP WANITA YANG TIDAK MENUTUP AURAT,DAN TIDAK
                       MENTAATI ALLAH
KAUM KERABAT:SEMUA GOLONGAN YANG MENENTANG DAN MEMUSUHI
                       ALLAH
MODAL PUSINGAN:ANGAN-ANGAN KOSONG
TEMPAT PERTEMUAN:PASAR-PASAR DAN PASAR RAYA
MUSUH KETAT:SETIAP ORANG ISLAM YANG BERMAIN DAN BERTAKWA
MOTTO KERJA:``HIPOKRASI ASAS AKHLAK’’
KESUKAANNYA:MELALAIKAN ORANG DARI MENGINGATI ALLAH,MENGGODA
                     DAN MENYESATKAN
CITA-CITA:SUPAYA SEMUA MAKLUK DIMUKA BUMI INI MENJADI KAFIR
KELEMAHANNYA:BILA ORANG MEMEBACA ISTIGHFAR
LAMBANG:SEBARANG TATU
PEJABAT OPERASI:TANDAS:BILIK AIR,TEMPAT BERNAJIS DAN KOTOR SERTA
                        TEMPAT-TEMPAT MAKSIAT
RAKAN KONGSI:GOLONGAN  MUNAFIK SERTA SYAITAN-SYAITAN DARI
                    KALANGAN JIN DAN MANUSIA
SUMBER  PENDAPATAN:SEGALA HARTA YANG DIPEROLEH DENGAN JALAN
                                HARAM  DAN  RIBA
JENIS PERKHIDMATAN :MENGGALAKKAN MANISIA MENGERJAKAN
                                   KEMUNGKARAN DAN KEDERHAKAAN TERHADAP ALLAH
TEMPOH PERKHIDMATAN:SEHINGGA HARI KIAMAT
MATLAMAT PERJALAN:MEMBAWA SETIAP MAKHLUK KENERAKA JAHANAM
TEMAN SEJAWAT:ORANG YANG SUKA MENDIAMKAN DIRINYA DARI
                         MENYATAKAN KEBENARAN
GANJARAN BERKOMUNIKASI DENGANNYA : DOSA DAN AZAB YANG TERUK
MKNN KEGEMARAN : DAGING ORANG MATI ,SEGALA NAJIS DAN KOTORAN
YANG DITAKUTI : ORANG MUKMIN YANG BERTAQWA BERIMAN DAN BERAMAL
YANG DIBENCI : ORANG YANG SENTISA BERZIKIR DAN MENGINGATI ALLAH
ALAT PERANGKAP : WANITA CANTIK ,MODEL ,PERAGAWATI , PELACUR DAN
                        SEBAGAINYA
 SAAT AJAL:BILA TIBA WAKTU YANG DITENTUKAN ALLAH DI HARI KIAMAT
                KELAK
TUGAS YANG PALING DISUKAI:HOMOSEX DAN LESBIAN
JANJI-JANJI:JANJI KOSONG,ANGAN-ANGAN DAN TIPU
DAYA YANG MEMBUATNYA MENANGIS:BILA  ORANG SUJUD KEPALA ALLAH


tetiba pulak nk post psai nie ,..
credit to : ustaz salim mahmud (guru maktab mahmud pokok sena )

Thursday, 15 August 2013

sahabat!




SAHABAT SEJATI
“Sebaik baik sahabat disisi Allah ialah orang yang terbaik terhadap temannya dan sebaik baik jiran disisi Allah ialah orang yang terbaik terhadap jirannya” (H.R al-Hakim) 
‘Teman yang paling baik adalah apabila kamu melihat wajahnya, kamu teringat akan Allah, mendengar kata-katanya menambahkan ilmu agama, melihat gerak-gerinya teringat mati..’
ALLAH SWT mencipta makhluk di atas muka bumi ini berpasang-pasangan. Begitu juga manusia, tidak akan hidup bersendirian. Kita tidak boleh lari dari berkawan dan menjadi kawan kepada seseorang. Jika ada manusia yang tidak suka berkawan atau melarang orang lain daripada berkawan, dia dianggap ganjil dan tidak memenuhi ciri-ciri sebagai seorang manusia yang normal.
Inilah antara hikmah, kenapa Allah SWT mencipta manusia daripada berbagai bangsa, warna kulit dan bahasa. Firman Allah SWT dalam surah al-Hujurat ayat 13, yang bermaksud:
“Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan berpuak-puak, supaya kamu berkenal-kenalan(dan beramah mesra antara satu sama lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang lebih bertakwa. Sesungguhnya Allah maha mengetahui, lagi maha mendalam pengetahuanNya.’
DALAM Islam faktor memilih kawan amat dititikberatkan. Hubungan persahabatan adalah hubungan yang sangat mulia, kerana kawan atau sahabat berperanan dalam membentuk personality individu. Ada kawan yang sanggup bersusah-payah dan berkongsi duka bersama kita, dan tidak kurang juga kawan yang nampak muka semasa senang dan hanya sanggup berkongsi kegembiraan sahaja.
Pendek kata sahabat boleh menentukan corak hidup kita. Justeru, jika salah pilih sahabat kita akan merana dan menerima padahnya. Selari dengan hadith Rasululah saw yang bermaksud: “ Seseorang itu adalah mengikut agama temannya, oleh itu hendaklah seseorang itu meneliti siapa yang menjadi temannya” (H.R Abu Daud). Bak kata pepatah Arab, “ Bersahabat dengan penjual minyak wangi, kita akan menerima percikan wangiannya, manakala bersahabat dengan tukang besi, percikan apinya akan mencarikkan baju kita.”
Apakah ciri-ciri seorang sahabat yang baik? Seorang bijak pandai berpesan kepada anak lelakinya: “Wahai anakku, sekiranya engkau berasa perlu untuk bersahabat dengan seseorang, maka hendaklah engkau memilih orang yang sifatnya seperti berikut:
  • Jika engkau berbakti kepadanya, dia akan melindungi kamu;
  • Jika engkau rapatkan persahabatan dengannya, dia akan membalas balik persahabatan kamu;
  • Jika engkau memerlu pertolongan daripadanya, dia akan membantu kamu;
  • Jika engkau menghulurkan sesuatu kebaikan kepadanya, dia akan menerimanya dengan baik;
  • Jika dia mendapat sesuatu kebajikan (bantuan) daripada kamu, dia akan menghargai atau menyebut kebaikan kamu;
  • Jika dia melihat sesuatu yang tidak baik daripada kamu, dia akan menutupnya;
  • Jika engkau meminta bantuan daripadanya, dia akan mengusahakannya;
  • Jika engkau berdiam diri (kerana malu hendak meminta), dia akan menayakan kesusahan kamu;
  • Jika datang sesuatu bencana menimpa dirimu, dia akan meringankan kesusahan kamu;
  • Jika engkau berkata kepadanya, nescaya dia akan membenarkan kamu;
  • Jika engkau merancangkan sesuatu, nescaya dia akan membantu kamu;
  • Jika kamu berdua berselisih faham, nescaya dia lebih senang mengalah untuk menjaga kepentingan persahabatan.
  • Dia membantumu menunaikan tanggungjawab serta melarang melakukan perkara buruk dan maksiat
  • Dia mendorongmu mencapai kejayaan didunia dan akhirat.
Sebagai remaja yang terlepas daripada pandangan ayah ibu berhati-hatilah jika memilih kawan. Kerana kawan, kita bahagia tetapi kawan juga boleh menjahanamkan kita.
Hati-hatilah atau tinggalkan sahaja sahabat seperti dibawah:
sahabat yang tamak: ia sangat tamak, ia hanya memberi sedikit dan meminta yang banyak, dan ia hanya mementingkan diri sendiri.
sahabat hipokrit: ia menyatakan bersahabat berkenaan dengan hal-hal lampau, atau hal-hal mendatang; ia berusaha mendapatkan simpati dengan kata-kata kosong; dan jika ada kesempatan membantu, ia menyatakan tidak sanggup.
sahabat pengampu: Dia setuju dengan semua yang kamu lakukan tidak kira betul atau salah, yang parahnya dia setuju dengan hal yang tidak berani untuk menjelaskan kebenaran, di hadapanmu ia memuji dirimu, dan di belakangmu ia merendahkan dirimu.
sahabat pemboros dan suka hiburan: ia menjadi kawanmu jika engkau suka pesta , suka berkeliaran dan ‘melepak’ pada waktu yang tidak sepatutnya, suka ke tempat-tempat hiburan dan pertunjukan.
Hati-hatilah memilih kawan, kerana kawan boleh menjadi cermin peribadi seseorang. Apa pun berkawanlah kerana Allah untuk mencari redha-NYA.

Wednesday, 14 August 2013

~HABUK~



fuh!!fuh!!fuh!!YA ALLAH, dh naik berhabuk sudaa aq pnya diary nie,dh lma ta bkk lha nie,tu lha,sebok sgt dgn skola,btw,updte nie un sbb kwn2,ikot aty dh mls nk actve dlm dunia blogger nie,sbb x smpt jaa mmnjg,tp bla dh tggal lma-lama,rasa rndu plk,raya-raya-raya,cmna nan raya ampa smua??raya aq ok jaa!!
raya tahun nie kmi beraya sekali dengan kwn2 lama,zulhelmi,syamsul,alif izham,hafizan,mat usin,n mmbe luaq sorang ,bro naim kowt??pompuan plk,izzati,nasuha,faizah,hasanah,nisha..
rndu moments 2...beraya tgh hujan,lencunl,ampa??msty x kna ujan,sbb beraya naik keta an??kmi x mmpu nk bli keta..(heii,melalut dh nie)..haaa,nie pic qaya kami ,x mcm pic ampa!!


kiqa duet..


tdung kena ayaq hujan berkali-kali dah,,


sedap mkn mee at umh alif izham,
kakak dy y msk mee nie,


gadoh3 dlu sblum mnta maaf & beraya,


snap depa dok syok mkn smpai x egt apa dh,sory pic unx am!!mcm antoo..


nk lgi raya cm nie,,tp depa nk lg ka??
k lha pa un,jnji hepy,cmna duet qaya ampa?bnyk???tobat bnyk??aq da RM79.80 jaa??nk bli apa duet 2??bli lha barang y berjenis taw!jgn asyik nk tpup jaaa,haiyaa,keja tpup..nk mcj spa 2 hah??tp,gunala utk bnda berfaedah,k..lha,dh ngntok nie,bye,
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
jap4,,satu lg,mnx tlg doakan aq erk??
trekh keramat :
1/10/2013 - 8/10/2013
aq da exam,,exam nie nk tntukan aq ley amek STAM / tak..
exam nie nma dy 

SMRAMM
sijil menengah rendah agama maktab mahmud,doa bg aq dpt MUMTAZ nah,x mumtaz un JAYYID JIDDAN un okay!asalkan aq x rasib sudaa,,aminnn,,

wassalam............

Friday, 3 May 2013

best/x??


ngee~acecey..hari nie ada mood nak tkar header baru??yo lha..dh brnx pkai header n..mybe x lwa lha kan!!sbb apa?sbb frst try kowt!sebelum tu nk crita lha sikit..ary nie ada bnyk kjdian yang berlaku..bukannya pelik2..tpi elok sja..tdi ad kelas 1citizen dkt pusat komuniti jalur lebar felda bukit tangga..esok dah nk kena jawab exam..agak sejuk lha dok dlm 2..smpai wap aircond mnitik..sis shafika and sis sakinah pon join jugak..lepas 2 ada lha membe y sma umoq dlm 4 org..esok pkul 9 dh kna ad at sna..tp,,confuse,,mcm mna??dh esok pg nk kna pigi padang awam pulak..untuk apa??untuk aktiviti kitaorang lha..dah lha msuk sukaneka berjalan atas bata dengan sorang budak form 2 nie..fais amir..yaa lha,sbb satu blok kna antar 2 wakil..seorang pompuan and lelaki..that`s why i have go??tnya tok,"awat x amek ghah jaa.."tok cakap"x leyh smpai tgktn 5..klu tgktn 4 buleyh lha"hmmm~ikowt jaa lha..st g tok kta pa lak..mcm mna nie..lps sukan trus kna pigi ke cbc utk jawab ujian..selamat lha cbc tu tltk at sblh pdg awam jaaa...msty mlu sbb nk kna sukan...dh lha nk kna jual nasi emak lagi!!aduh!!!!!tidak!!!penat!!haaha,,,pandai lha merungut..mak uat kerja selama hidup sebagai seorang ibu x pernah un nk ckp jemu or what??bru uat kerja x smpai 15 taon dh mngeluh..hmm~doakan lha untuk kjayaan dlm ujian esk..amin..k lha..dh ngantok!!bye..wassalamualaikum..

Friday, 12 April 2013

SHAFIKA AZLIA LAGI!!

hye peeps,setelah skian lma nadi x updte blog nie,bknnya sbb apa  un!!cma sbb mlas,lgi un dh ad header bru,thanx a lot 2 shafika azlia krna mnolong di kala susah dan juga senang aq,klu x mesti nadi mlas ja nak updte story2 nie..scaleya dh bnyk mnolong nadi,fila and qamai lg lha kowt nah,okk,nadi x taw nk story apa??bye,semoga berjumpa lagi di hari y x dknal psti srta wktu y x dkthui..

Friday, 8 March 2013

muka kebakaran


holla-holla-hye-hye-hye-hye...
peeps..nk story psai muka aq..arh!!!!!!!!tidak..muka aq burn?????mklumlha..men netball...p lawan dgn geng maahad..dpt no 3...jdi lha..dr blik dgn tlur itik..herm..aq kalah dgn maahad alor star n maahad langkawi jaa..that`s mean kitaorang mng no 3 drpd 6 maahad...alhamdulillah...aq lha y shoot bnyk 2! wekkk!!cepat kluarkan apa yang ada di  dalam perut dgn sgeraa..haha...nie list nma pmain.
amiera aufa-->C
nurul farhana-->WA
nur syafiqah shaadin-->WD
nur aina nabila a.k.a cik nab -->GA
nazaratul nadia a.k.a aq lha 2..--> GS
najihah mokhtar-->GK
anis amiera-->GD
maisarah sulaimi-->GD reserve
hanis hidayah a.k.a cik yah-->GS reserve
nur aida -->WA/WD reserve..
thniah lha kpda semua...
cik nab,cik yah,cik pa,cik qah,cik na,cik a,cik g,cik ton--aq lertuww..,cik mai,cik da...
semua pkai cik at depan..thank a lot jgk kpda
k.aisyah naser
nur syafiqah che salim..
anis nasuha,,
nurin aressa
durrah izzati..
next year msty ampa dpt men..
thanx jugak kpda k.irna nurul syuhada
k.ainaa syahirah
k.fathiyah
k.puteri nur hazirah..
sbb jd kitaorng pnya coatch..
klu x..x mmou kmi nk amik 6be 3 2..arap2 taon depan maktab mahmud pokok sena mendapat tempat pertama or kedua dalam netball or papa ja lha..such as..ping pong,bola sepak,badminton,sepak takraw,bola tampar..amin..ada hikmah menang n tak menang..x gadoh lha nk berlatih lagi..klu x msty mggu ni n mggu dpan lep klas..sebab apa??sebab trening..lgi 1..mukaku pasti bertambah gelap..tadi blk kg..dtgur oleh jrn..'awt unx itam sgt'sukan..'oo..dh agk..''erm...k lha..nnty aq story leyn k..dh ngntok...babye..
wassalam